Tisztelt Szülők!

Hétfőtől a tanulók nem jönnek iskolába, de digitális eszközökkel folytatjuk a tanítást. Kollégáim és én keresni fogjuk Önöket és a tanulókat, és megbeszéljük a pontos részleteket.

Mi már éjszaka elkezdtük a felkészülést- és tényleg,- az adott helyzetre. Rendszeresen tájékoztatunk mindenkit a szükséges lépésekről az oktatást illetően. Szerencsére pedagógusaink informatikailag jól képzettek, de most a családi oldalt is fel kell mérnünk. Kérem jelezze minden szülő,a saját osztályának a csoportjában - ahol nincs esetleg ilyen, ott csinálunk- , hogy tud-e a gyerek interaktív feladatban dolgozni, word dokumentumot készíteni, levelet küldeni. A Kréta is rengeteg lehetőséget nyújt számunkra. Akik nem jelzik ezt, náluk más oktatási formát kell találnunk.
Kedves Szülők! Nagy szükségünk van az Önök/Ti segítségetekre ebben a munkában, hiszen nélkületek ezt nem tudjuk megoldani!

Akinek bármi kérdése van vagy segítségre van szüksége, keressen minket hétfőtől a következő telefonszámon: 30/463-9108!

 

Munkatársaimmal történt egyeztetés után a következőkről tudom tájékoztatni Önöket/Titeket! Ezt a szöveget kiteszem a Krétába is.
Visszavonásig távoktatás van az iskolában. Ennek eszköze az E-Kréta rendszer és az osztályok Facebook és Messenger csoportja. Természetesen ez tantárgytól és életkortól függően bővülhet más alkalmazásokkal, de erről a tanárok tájékoztatják az osztályok csoportjaiban a tanulókat és a szülőket.
 
  • A gyerekek alapvető tanítási eszköze a tankönyv, a munkafüzet és mostmár a számítástechnikai eszköz.
  • A Krétába minden tanár beírja a tananyagot. A házi feladathoz odaírja a haladást a könyvben és a munkafüzetben és egy lényegkiemelő vázlattal segíti a tanulást, amennyiben olyan a tantárgy. Ide fogjuk a különböző You Tube és egyéb oktató oldalak linkjét is kitenni.
  • Ugyanezt felteszi az osztálycsoportba, mert lehet a Krétát nem látják néhányan, bár hosszútávon elég lehetne a Kréta használata is. Kérem, ha valakinek belépési gondjai vannak, keressen Messengeren munkaidőben, mert a benti gépemen vannak lementve a jelszavak.
  • A kész feladatokat, ha a tanár kéri, fényképezzék le a szülők és küldjék el a üzenetként aznap, amikor házit föladta, hogy ellenőrizni tudjuk a haladást.
  • Aki nem tud online lenni, annak sajnos papíron kell ezeket eljuttatnunk. Viszont jól halad az osztályokban a szülők visszajelzése és most nagyon hasznosak az okostelefonok is.
  • Csinálunk Messenger csoportot a szülőknek, akikkel szükség esetén kommunikálunk, illetve a nagyobb gyerekekkel esetleg egy-egy órát is meg lehet így tartani..
  • Szükség esetén indítanak a tanárok csoporthívást, melynek az időpontját előre megadják. Nem kell folyamatosan a gép előtt ülni az órarend szerint!
Kedves Szülők! A gyerekek haladása közös érdekünk! Még mi is csak most tanuljuk ezt a formát, de egész hétvégén erre készülünk. Kérjük a segítségeteket és a türelmeteket! Lassan majd rájön mindenki, hogy szülőnek, diáknak, tanárnak sokkal nehezebb így dolgozni, de most ez a feladatunk és mi, ahogy eddig mindig, igyekszünk maximálisan teljesíteni. Köszönjük, ha ebben partnerek vagytok!
 
Tudom, hogy még ezer kérdés merül fel mindenkiben / készségtárgyak, felmérések stb/ , amennyiben a további részletekről megegyezünk a kollégáimmal vagy kapunk a Miskolci Tankerületi Központtól tájékoztatást, azonnal jelentkezünk.
 
Köszönöm, hogy elovasták/tad az iskola hivatalos tájékoztatását!